Gaziantep'te Suriye Çalıştayı

24.10.2016

Derneğimiz tarafından Gaziantep’te Suriye Çalıştayı düzenlendi.

Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonu'nda gerçekleşen çalıştaya Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ve kurul üyeleri, Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir ve kurul üyeleri, İyilikder Başkanı İbrahim Bahar, şube başkanları ve İyilikder gönüllüsü 200 kişi katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan çalıştayın açılışında konuşan Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, çalıştayın bölge için çok önemli olduğunu kaydetti.

Anadolu Platformu Suriye Kordinatörü Mahmut Kaçmazer

"İnsanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz"

Savaşın bu kadar süreceğini ve Türkiye'ye yansımasının bu boyutta olacağını tahmin edilmediğini dile getiren Kaçmazer, şunları kaydetti:

Suriye savaşının geçtiği 6 yıllık sürede bizler gece gündüz demeden Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmayı kendimize bir görev edindik. O mazlumların, yardıma ihtiyacı olanların yaptıkları dualar bizi 15 Temmuzdan korudu ve yolumuza devam ediyoruz. Bize düşen tarihi sorumluluklar var. Bizler bu coğrafyada adaletin, merhametin, insanlığın yaşayacağı bir dünya inşa etmemiz gerektiğini biliyoruz. İyilikder olarak sorumluluklarımızı yerine getirirken yapmamız gerekirken yapamadığımız birçok şey olduğunu da biliyoruz. Bu çalıştay bu açıdan çok önemlidir."

Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Zekeriya Şengöz ise "6'ncı yılına giren Suriye meselesinde zor ve çetin bir imtihan veriliyor. Suriyeli kardeşlerimiz alınları ak, yüzleri ak Müslümanca bir duruş sergileyerek sorumluklarını yerine getiriyorlar. Bizler bu mücadeleye başından beri destek veriyoruz. Bu açıdan bu çalıştaya çok kıymet verdiğimizi bilmenizi isteriz. Her alanda Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma içinde olarak yarının inşasını birlikte hedeflemekteyiz."

İyilikder Başkanı İbrahim Bahar da şöyle konuştu:

"İyilikder bizim 40 yıldır yaptığımız yardımları ve çalışmaları bir araya getirmek üzere kurduğumuz bir yardım kuruluşudur. Biz gerçekten 40 yıldır var olan bir hareketiz ve insanlara yardımlarımızı sürdürüyorduk. Bu çalışmalarımızı insana dönüştürerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim asıl hedefimiz insanların zaruri ihtiyaçlarını gidermekle birlikte ruhlarını da doyurmaktır. İyilikder gönüllüleri olarak çeşitli illerden buraya gönüllü olarak geldiniz. Allah sizin varlığınızı iyiliklerinizle devam ettirsin. Bu çalıştay vesilesi ile hayır yolunda çalışmaya gayret edeceğiz. Bu toplantıya katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmalarının ardından Anadolu Platformu Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Aldemir tarafından 'Göç Sorununa Yaklaşımımız' konulu sunum yapıldı. Sunumun ardından "İyilikder'in Suriye'ye Dönük Saha Çalışmaları" konulu panele düzenlendi.

Panelde konuşulan konular ve panelistleri ise şöyle;

-Sivil Toplum Tecrübesi ve Kurumsallaşma / Mimberşam Derneği Başkanı Cemal Mustafa

- Yardım ve Yetim Organizasyonları / Talip Çelik - Ahmet Hillo,

-Gençlik ve Sportif Faaliyetler, Kahraman Dinç - Mahmut Nasır

-Geçici Eğitim Merkezleri-İyilik Okulları / Savaş Ahmet Aksu - Mustafa Batran

-Kadın, Aile ve Evde Karakter Eğitimi Çalışmaları / Mesut Aydağ - Fadime Eminoğlu

-Medya Faaliyetleri (Gazete, Radyo, TV, İnternet Çalışmaları) Abdullah Başyiğit / Alaaddin Hüsso

-Sanatsal Faaliyetler ve Basılı Eserler / Mehmet Ali Eminoğlu

-Cerablus ve Azez Yardım Çalışmaları / Muhammi Hassan - Safi Fecr

-Yetim Çalışmaları / Perihan Kaya - Hatice Sohbet

Panelin ardından “Suriye’ye Dönük Farklı Mülahazalar (Neler Yapılabilir?)” ve Yapılan Çalışmaların Toplumsal Boyutu (Nasıl Yaygınlaştırılabilir?)” konulu foruma geçildi.

Forumun moderatörlüğünü Gazi Kılıçparlar yaptı. Bu bölümde Suriyeli misafirlere dönük çalışmalar ve çalışmaların toplumsal boyutu müzakere edildi.

Suriye Çalıştayı, sonuç ve değerlendirmenin ardından sona erdi.

Etiket : suriye göç çalıştay ibrahim bahar göç sorunu bülbülzade vakfı mahmut kaçmazer suriye savaşı müslüman coğrafya dayanışma yardım
Uganda El Ele Yardımlaşma Vakfın'dan Derneğimize Ziyaret
İyilikder 3.Uluslararası STK Fuarında