Gaziantep'de Kurban kampanyası tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

08.08.2017

Gaziantep Temsilciliğimiz 2017 yılı İyilikder Kurban Organizasyonu İstişare Toplantısı 5 Ağustos Cumartesi günü Bülbülzade Vakfı Davut Özgül Konferans Salonunda yapıldı.

İstişare toplantısına Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Başkan Yardımcısı Yunus Atilla Hamallar, İyilikder Gaziantep Temsilcisi Talip Çelik, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü ve İyililder yönetim kurulu üyesi Mahmut Kaçmazer,iyilikder temsilcilik komisyon üyeleri ve davetliler katıldı.Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İyilikder Gaziantep Temsilcimiz Talip Çelik yaptı. Çelik, iyilik için yola çıktıklarını belirterek; “İyilik için yola çıktık. İyilik için mücadele ediyoruz. Darda kalan, yetim olan, sahibimiz yok mu diyen insanların yaralarına merhem olmak için uğraş veriyoruz. Afrika’daki kardeşlerimiz susuz mu kalmış onların susuzluğunu gidermek için çalışıyoruz. Birileri aç mı kalmış onlara yardım etmek için çalışıyoruz. Biz bu işi kendimize vazife olarak görüyoruz. Gerek Türkiye’de gerekse dünyanın çeşitli yerlerinde bu mücadeleyi devam ettirmeye çalışan topluluğuz. Nasıl daha iyi bir çalışma yapa biliriz? Nasıl daha iyi mücadele verebiliriz? Bir yetime daha fazla nasıl sahip çıkabiliriz? Afrika’da aç kalan insanlara nasıl daha çok ulaşabiliriz? Bu soruları birlikte cevaplayarak önümüzdeki kurban bayramında daha iyi organizasyon yapmak istiyoruz” dedi.
İyilikder Gaziantep temsilcilik üyelerinden Hanife Demir, İyilikder’in “Paylaşınca Hayat Bayram Olur” sloganıyla gerçekleştirdiği kurban organizasyonu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Hanife Demir 2017 Kurban Organizasyonun ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında gerçekleştireceklerinin altını çizerek; “Kurban organizasyonunda ülke ve bölgelerdeki et tüketim imkanının az olduğu yerler seçilmiştir. Bu bölgelerden ulaşımın zor olduğu yerleri özellikle tercih etmekteyiz. Bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin hatırlandıklarını göstererek kardeşliğimizi yeniden tesis etmek istiyoruz. Afrika ve Moğolistan gibi yerlerdeki Müslüman halkın yanında gayri Müslimlere de et dağıtımı yapılmaktadır. Bu vesileyle onların kalplerini kazanmayı hedeflenmekteyiz. Bu bölgelerde kestireceğiniz kurbanlar belki de birinin hidayetine vesile olacaktır” dedi.
Sunumun ardından forum bölümüne geçildi. Bu bölümde kurban organizasyonu ile ilgili görüş ve önerilere dile getirildi.
Programın sonunda bir konuşma yapan Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ise kurban organizasyonları ile dünyanın sair yerlerinde yaşayan insanlarla bağlar kurulduğunu belirterek; “bu organizasyonlar sayesinde yığınlarca dostluklara, hikâyelere, hidayetlere hepimiz şahitlik ettik. Buralarda paylaşılan kardeşliktir. Renklerin Allah’ın bir ayeti olduğunu biliyoruz. Oraların niçin geri kaldığını görerek, insanlığın yüzünü döndüğü İslam coğrafyasının başkenti olan Anadolu’da yaşamanın sadece bir kurban bağışlamaktan öte onlara özgürlük, adalet, bir yönetim sistemi, bir kalkınma bir eğitim sistemi, bir yaşam formunu taşımamız gerektiğini emperyalistlerden önce bizim onlara öğretmemiz gerekir. Burada Suriyeli ve Filistinli kardeşlerimiz var. Dünyanın her yerine gidiyor bu kardeşlerimiz. Fakat ülkemiz dedikleri tek yer burası. Her yerde bedenen var oluyorlar ama burada kültürleriyle de var oluyorlar. Allah bir hediyeleşme bir vesile mukabilinde kurbanı uhuvvetimiz için var kılmış. Götürülen şey tek kurban değildir. Bu sınırları biz çizmedik. Bizi bireyselleştirip yenilmişlik, yıkılmışlık, içe çökmüşlükten kurtaracak, Allah için yola çıkanlar varmış dedirtecek umutlar aşılamamız lazım” dedi.
Tanıtım programı, Suriyeli kız öğrenci tarafından okunan şiirin ardından sona erdi.

Osmaniye'de dağıtılan dondurmalar minik yüreklere dokundu
Anadolu Buluşmalarında iyilik tanıtımı
Kilis'teki muhacir kardeşlerimize desteğimiz sürüyor
İyilikder Yardımlaşma Derneği Resmi web sayfasıdır. iyilikder.org.tr © 2017 İNS Web Tasarım