AFAD koordinasyonunda gerçekleştirilen Arakan toplantısına katıldık
11-09-2017

Arakan'da kardeşlerimizin yaşadığı insani dram sebebiyle İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler ve Dış işleri Bakanlığı temsilcilerinin de katılım sağladığı AFAD'da gerçekleştirilen ve AFAD'dan sorumlu Başbakan yardımcısı Prof.Dr. sayın Recep AKDAĞ başkanlığındaki toplantıya İyilikder olarak davet üzerine Ankara temsilcimiz Fuat BAKTEMUR tarafından temsil ile katıldık.
 İyilikder’in de davetli olarak katıldığı toplantıda hükümet temsilcilerince Bangladeş ve Arakan yönetimi ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Türkiye olarak bu  bir yandan diplomatik görüşmeler devam ederken Suriye meselesinde olduğu gibi Arakan için de kampanya yapılmasının doğru görüldüğü ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda çok hassas olduğu da toplantıda vurgulandı. Başbakan Yardımcısı Prof.Dr Recep Akdağ, kalıcı yardımların yapılmasının önceliğimiz olması gerektiğini belirtti. Türkiye halkının çok cömert olduğunu ve sivil toplumların katkısı ile yardımların kat ve kat artacağı vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı tesmiclisi tarafından Arakan da geçici barınma kampı oluşturulması düşüncesi olduğu ifade edildi.
 Son15 gün içinde 25 Ağustos’dan itibaren 300 bin insanın Bangladeş’e geçtiği de belirtildi. Bu sayının 800 bin’i bulacağı tahmin ediliyor. Bangladeş’in fakir bir ülke olması nedeni ile göç eden kardeşlerimizin farklı bir dramla karşılaştığı da belirtildi.
 Basın toplantısı ardından yapılan özel görüşmede İyilikder olarak şuanda gıda yardımlarımızı sürdürdüğümüzü, yakın zamanda kurulacak aşevi ile binlerce Arakan'lı kardeşimize sıcak yemek de ulaştıracağımızı ifade eden Ankara temsilcimiz Fuat BAKTEMUR,süreç içerisinde farklı alanlarda oluşacak ihtiyaçlarda da Arakan'lı kardeşlerimize desteğimizi ulaştıracağımızı sözlerine ekledi.

YEMEN İÇİN ACİL YARDIM
Malatya temsilciliğimiz kardeş aile yardımlarını sürdürüyor
Kahramanmaraş'ta İyilikler Devam Ediyor