Doğu Guta'da İnsanlık Ölüyor

Suriye’nin Doğu Guta bölgesi, aylardır kuşatma altında…

Son bir haftada yüzlercesi çocuk olmak üzere 500 ü aşkın insan bombardımanlar altında yaşamını yitirdi. Geride kalanlar ise abluka sebebiyle kısıtlı ürünlerle ve hastalıklar içerisinde yaşam mücadelesi veriyor, kardeşlerimizin feryatları gökyüzünü kapladı.

Birleşmiş Milletlerin son gündemi ile Doğu Guta’ ya 30 gün süreyle İnsani Yardım koridorunun açılması karara bağlandı. Ancak halen ateşkes uygulanabilmiş değil.

İyilikder olarak ilk günden bu yana savaşın açtığı yaraları sarmaya çalışıyor; Suriye içinde açtığımız iyilik noktaları ile yardımlarını ivedikle kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Derneğimiz Doğu Guta’dan gelen yardım feryatlarına kayıtsız kalmayarak bağışcı ve gönüllülerimize acil yardım çağrısı yapıyor.

Bölgede bulunan 400 bin Suriyeli kardeşimiz için acil olarak gıda, çocuk maması ve ilaç ihtiyacı vardır.

Siz de derneğimizin Doğu Guta yardımlarına destek olmak isterseniz, bağışlarınızı aşağıda belirtilen şekillerde ulaştırabilirsiniz;

1. https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/#acilyardimlar   sayfasından kredi kartı ya da banka kartı ile istenilen tutarda bağış yapılabilmekte.

2. IBAN numaralarımıza ya da Kuveyttürk, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubelerinde (İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hsaplarına)   havale/eft açıklamasına telefon numaranızı ve DOĞU GUTA ifadesi yazarak istenilen tutarda bağış yapılabilmekte.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Hesap Numaraları:

Alıcı:İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

KUVEYTTÜRK            : TR12 0020 5000 0061 8751 7000 03

VAKIFBANK                : TR12 0001 5001 5800 7301 2169 83

ZİRAAT BANKASI      : TR60 0001 0009 6075 8926 5250 01

ALBARAKA TÜRK      :TR42 0020 3000 0194 7668 0000 01

Önemli Not:  Havale/Eft ile,ATM aracılığıyla ya da banka şubelerinden yapılacak bağışlarda,AÇIKLAMA kısmına cep telefon numaranızı ve DOĞU GUTA açıklaması yazmanız gerekmektedir. (Örneğin;  5xxxxxxxxx – DOĞU GUTA YARDIMI gibi)

3.Sms ile bağış:

Vodafone, Turkcell ve Avea(Türk Telekom) hatlarından ACİL yazıp 4095'e sms göndererek 16 TL katkı sağlayabilirsiniz .

Her türlü sorularınız için bagis@iyilikder.org.tr adresinden ya da 0 212 534 68 25 nolu numaramızdan bilgi alabilirsiniz.

*** İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) ,ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten, İçişleri Bakanlığı'ndan yardım toplama/dağıtma izinleri mevcut ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi bir kuruluştur.

YEMEN İÇİN ACİL YARDIM
Malatya temsilciliğimiz kardeş aile yardımlarını sürdürüyor
Kahramanmaraş'ta İyilikler Devam Ediyor