AFGANİSTAN’DAN ANKARA’YA UZANAN BİR YAŞAM MÜCADELESİ HİKAYESİ

22.10.2018

Kentsel dönüşüm kapsamında bulunan Atıfbey mahallesinde oturan Afgan ailenin hikayesi bundan aylar önce başladı.

Geçtiğimiz aylarda Afganistan'da Taliban ve ABD'nin bombardımanından kaçmak için evlerini satarak Türkiye'ye giriş yapan 9 kişilik Abbasi ailesinden 7'si, İran üzerinden Van sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptı.

Bir süre kamplarda yaşayan aile 3 ü ağır engelli çocuklarını da alarak Ankara’ya yardımseverler tarafından yerleştirildi. 9-10 yaşlarındaki iki çocuk ise sınırda rehin alındı. Geçtiğimiz günlerde yoğun çabalar sonucu serbest bırakılan çocuklar ailelerine kavuştu.

Ankara Altındağ'daki kentsel dönüşüme giren Atıfbey Mahallesi'nde barakadan oluşan ve yaşam koşulları oldukça kötü ,hijyenik olmayan bir evde yaşamını sürdüren aile bir yandan yaşam mücadelesi verirken, diğer yandan da kardeşlerinin kaçakçıların elinden alınması için mücadele etti. Çevrede bulunan vatandaşlarımız tarafından ulaştırılan yardımlarla hayata tutunmaya çalışan Afgan aileye daha sonrasında İyilikder Ankara Temsilciliğimiz aracılığı ile bir süreliğine Altındağ'da yaşam koşulları için daha uygun bir eve yerleştirilmişti.

İyilikder Ankara temsilcisi Fuat Baktemur, "Ankara Altındağ'da vatandaşlarımızın olduğu bölgede bulunan bazı Afgan vatandaşları tarafından bu ailemizin karınlarının doyurulduğunu öğrendik. Kimisi bir tas çorba, kimisi bir kap yemek getirmiş. Bazı giysiler vermişler. Ancak yaşadıkları şartlar bakımında yaşam koşulları inanılmaz kötüydü. Baraka ev, her yerden soğuk geliyor. Her türlü hastalığa açık bir yer. Burada 3'ü ağır engelli 7 kardeş nasıl yaşıyordu, biz bile inanamadık. Engelli kardeşlerimizin tedavilerinin yapılması gerekiyor. Hayata tutunmaları için elimizden geleni yapıyoruz, ama onların da doktor gözetiminde tedavilerinin yapılması gerekiyor" dedi.

Yardım kampanyamız uluslararası basında da geniş yer alırkan, çocukların eğitimi ile de ilgilenen temsilciliğimiz gönüllülerimizden aile için yardım talebinde bulundu.

Milliyet haberi için tıklayın

GazeteVatan haber sitesi için tıklayın

Uganda El Ele Yardımlaşma Vakfın'dan Derneğimize Ziyaret
İyilikder 3.Uluslararası STK Fuarında