Temsilciliklerimiz
İyilikder 2018 Yurt Dışı İyilik Faaliyetleri Özeti

SU KUYUSU PROJESİ

Kuraklık ve temiz suya ulaşma sorunu ile salgın  hastalıklarla karşı karşıya kalan ve susuzluk çeken kardeşlerimiz için Nijer, Çad,Somali ve Bangladeş Arakan  Kamplarında su kuyuları açarak 100 bin insanın ayrıca da hayvanların istifade edebileceği etki alanlarında bağışçılarımız adına kuyular açtık.

YETİMLERE YÖNELİK FAALİYETLER

5 bin yetimin başını okşayarak yüreklerine dokunduk.

KALKINDIRMA YARDIMLARI

Çaresizliğin adı olan ancak bunun değişmesinin mümkün olduğunu düşündüğümüz Afrika'nın birçok ülkesinde 1971 süt keçisi dağıtımı ile binlerce kişiye geçim ve süt ile beslenme vesilesi oluşturduk.
TİKA işbirliği ile İyilik Yumağı projesi kapsamında yüzlerce Burkina Faso'lu kadına dikiş eğitimi ile el emeği ile üretim imkanı sağladık. Ayrıca Bangladeş Arakan Kamplarında kadınlara dikiş makinaları hediye ederek, kendi ayakları üzerinde geçimlerine imkanı sağlamayı hedefledik.

ACİL YARDIMLAR

Savaş,kuraklık,doğal afetler vb. sebeplerle acil insani yardıma ihtiyaç duyulan; Endonezya,Arakan, Bangladeş(Arakan Kampları) ve Yemen ülkelerinde 210 bin kardeşimize ulaşacak şekilde gıda,giyim, ilaç ve diğer temel ihtiyaç maddeleri ulaştırdık.

EĞİTİME DESTEK

Suriye'de onlarca İyilik Okulunun onarım ve tefrişatını üstlenerek ayrıca kırtasiye yardımları ile eğitimden mahrum çocukların eğitimle buluşmalarına olanak ve katkı sağladık.

KURBAN FAALİYETLERİ

Paylaşınca Hayat Bayram Olur sloganıyla kardeşlik selamı ile birlikte vekalet sahiplerimizin kurbanlarını ve yıl içerisinde yüzlerce adak/akika/şükür vekaletini pay ederek 15 ülkede 120 bin kardeşimize hassasiyet içerisinde teslim ettik.

RAMAZAN FAALİYETLERİ

Bağışçılarımızın Zekat ve Fitre bağışları ile Afrika, Balkanlar,Ortadoğu ve Asya'da onlarca ülkede yetim sofraları kurduk harçlık, gıda ve bayramlık giyim dağıtımları ile 22500 ailemize ayni ve nakdi
yardımlarla ulaştık,evlerine misafir olarak yüreklerine dokunduk.

GIDA VE GİYİM YARDIMLARI

Ülkemizdeki yardımlarımız başta olmak üzere yoksulluk ve diğer etkenlerle mağdur olan Suriye, Filistin, Gazze, Burkina Faso, Kamerun, Sierre Leone, Nijer, Çad , Somali, Moğolistan ve Makedonya ülkelerinde 165 bin ihtiyaç sahibi kardeşimize destek olduk.
Etiket : Suriye Filistin Gazze Burkina Faso Kamerun Sierre Leone Nijer Çad Somali Moğolistan Makedonya Afrika BalkanlarOrtadoğu Asya Zekat Fitre
Kırşehir'de Yetimler ve Şehit Aileleri Bu Ramazanda'da Unutulmadı
Batman Temsilciliğimizden Ramazan Yardımı
Alanya’da Ramazan Faaliyetleri Sürüyor