İyilikder Suriyeli Kadınlara Umut Oldu

İyilik-Der Suriye’nin Cerablus Bölgesinde faaliyete geçirdiği triko atölyesi sayesinde savaş mağduru kadınlara eğitim ve iş imkânı sunulmaya başladı.

İyilik-Der Gaziantep Şubesi Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus bölgesinde faaliyet gösteren İva Kadınlar Derneği ile yaptığı ortak projeye destek amacıyla Cerablus’ta açılan triko atölyesine 8 dikiş makinesi ve 1 ton kumaş bağışladı.  Cerablus İva Kadınlar Derneği ile İyilik-Der’in yürüttüğü ortak proje kapsamında Suriyeli savaş mağduru kadınlara eğitim ve iş imkânı sağlamak için bir triko atölyesi açıldı. Proje kapsamında bağışlanan 8 dikiş makinesi ve 1 ton kumaş bölgeye gönderilerek proje hayata geçirildi. Ayrıca yardım kapsamında 40 koli çocuk maması ve 500 parça giyim eşyası bölgeye gönderilerek ihtiyaç sahibi halka dağıtıldı.

Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer Suriye’ye İyilik-Der aracılığı ile yaptıkları yardımlardan bahsederek; “Ramazan ayında gönderdiğimiz 26 TIR’lık yardımdan sonra bölgeye yardımlarımız artarak devam ediyor. Son olarak sağlık merkezlerinde ve yetimhanelerde kullanılmak üzere 200 adet çiftli ranza ve 8 dikiş makinesi ile 1 ton kumaş, 40 koli çocuk maması ve 500 parça giyim eşyasını bölgede faaliyet gösteren İva Kadınlar Derneği yetkililerine teslim ettik. İva Kadınlar Derneği ile yürütülen proje sayesinde Suriyeli kadınlarda artık bir meslek sahibi olabilecekler ve evlerine ekmek götürebilecekler. İyilik-Der olarak Suriye’ye olan yardım çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Bu yardımları yapmamızı sağlayan ülkemizdeki tüm hayırseverlere ve gönüldaşlarımıza müteşekkirim.” dedi.

Kayseri'de Kış Yardımlarımız Yürekleri Isıtmaya Devam Ediyor
İyilik Dünyaya Yayılmaya Devam Ediyor
Ankara'da iyilik çalışmaları devam ediyor