İYİLİKDER ile ÜLFET DER’den Yetim Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
İyilikder ile Ülfetder’in ortaklaşa sürdürdüğü yetim öğrenci ve ailelerine yönelik faaliyetler çerçevesinde 50 yetim öğrenciye okul kırtasiyesi ve çanta hediye edildi.

İYİLİKDER ile Ülfet Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ÜLFET DER)’in ortaklaşa sürdürdüğü yetim öğrenci ve ailelerine yönelik faaliyetler çerçevesinde 50 yetim öğrenciye okul kırtasiyesi ve çanta hediye edildi.

ÜLFET DER eğitim ve hizmet binasında düzenlenen programa katılan yetim öğrenciler ve anneleri ile yakından ilgilenen İYİLİKDER ile ÜLFET DER’in bayan gönüllüleri, misafirlerine çay, pasta ve tatlı gibiçeşitli ikramlarda bulundular.

Anne misafirlere çocuk eğitimi ve aile yapısı konusunda kısa bilgilendirme semineri verilirken öğrenciçocuklar, dernek gönüllüleri gözetiminde çeşitli eğitici oyunlar oynadı.

Programın sonunda ise 50 yetim çocuğa; içinde defterler, kuru boya, sulu boya, kalem seti, cetvel takımı, termos ve okul çantasından oluşan kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Yapılan yetim öğrenci çalışması hakkında bilgi veren İYİLİKDER ile ÜLFET DER yetkilileri; yetimleri kendilerine Allah’ın bir emaneti olarak gördüklerini ve kendilerine yardımcı olmayı boyunlarının borcu olarak kabul ettiklerini ifade ettiler.

Dernek çalışmaları kapsamında tespit ettikleri yetim aileleri tek tek ziyaret ederek yakından ilgilendiklerini, dernek bünyesinde ise yetim öğrenci ve annelerine yönelik eğitim faaliyetlerinin yanı sıra piknik, okul derslerine takviye, Kur’an eğitimi, ahlak dersleri faaliyetlerini de gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Yetim öğrenci ve ailelerine yapılan düzenli yardım eğitim faaliyetlerine ek olarak Ramazan Bayramında da 100 yetim çocuğa bayramlık giydirdiklerini kaydettiler.

Osmaniye Temsilciliğimizden Yetimlerimize Kırtasiye Desteği
Kırıkhan Temsilciliğimizden Eğitim Yardımı