Adak Akika Şükür Kurbanı

İYİLİKDER olarak Adak,Akika ve Şükür kurbanlarınızı ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde vekaletinizle islami usullere uygun kesip,yoksul kardeşlerimize dağıtıyoruz. Türkiye'de 50'yi aşkın temsilciliğimizce,ayrıca Afrika-Balkanlar-Asya ve Ortadoğu ülkelerinde ekiplerimizce kesim ve dağıtım organizasyonlarını yapıyor,kesim sonrası vekaletinizin gerçekleştiğine dair fotoğrafları istemeniz halinde sizinle paylaşıyoruz.

Bu şekilde onbinlerce kilometre uzaktaki yoksul kardeşimize vekaletinizle bir parça et,kocaman bir tebessüm ulaştırıyor,sizlerin de hayır dualarını almalarına vesile oluyoruz.

Son günlerde Afrika'da yaşanan kuraklık,kıtlık ve açlık ölümleri sebebiyle AFRİKA grubunda vekalet vermenizi öneriyoruz.

AKİKA KURBANI

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akika” adı verilir. Akika kurbanı kesmek müstehaptır. Akika kurbanı olarak kesilecek hayvanda, diğer kurbanlarda aranan şartlar aranır.
Akika kurbanı, çocuğun doğduğu günden bulûğ çağına kadar kesilebilirse de doğumun yedinci günü kesilmesi daha faziletlidir.
Akika kurbanının etinden ve derisinden, kurban sahibi dahil herkes istifade edebilir.

ADAK KURBANI

Arapça’da nezir (nezr) diye ifade edilen adak fıkıh dilinde, “bir kimsenin dinen yükümlü olmadığı ibadet cinsinden bir şeyi kendisi için vacip kılması”nı ifade eder. Diğer bir ifadeyle “kişinin farz veya vacip cinsinden bir ibadeti yapacağına dair Allah Teala’ya söz vererek o ibadeti kendisine borç kılması”dır (Mevsıli, el-İhtiyar, IV, 76).

Kur’an’da değişik yerlerde verilen sözde durulması, ahde ve akitlere bağlı kalınması (Maide, 5/1; İsra, 17/34), Allah’a verilen sözün tutulması (Nahl, 16/91) emredilir ve yapılan adakların yerine getirilmesi istenir. Ayrıca kişinin yaptığı adağa uygun davranması iyi kulların vasıfları arasında sayılır (İnsan, 76/7).

Kurban adayan kişinin kurban kesmesi vaciptir. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleşince kesmesi gerekir. Adak kurbanının etinden adak sahibi, eşi, usul ve fürûu (neslinden geldiği ana, baba, dede ve nineleri ile kendi neslinden gelen çocukları ve torunları) yiyemeyeceği gibi, bunların dışında kalıp zengin olanlar da yiyemez. Şayet kendisi veya bu sayılanlardan birisi yemişse, yenilen etin rayiç bedelini yoksullara verir (Zeylaî, Tebyînü’l-Hakâik, Kahire 1313, VI, 8; İbn Nüceym, Bahru’r-râik, VIII, 199-203; Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, s. 413).

ŞÜKÜR KURBANI:

Kişi, arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir. Bu kurbanların etinden sahipleri de yiyebilirler.

Temettü ve kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi birlikte ifa ettikleri için, kestikleri kurbanlara şükür kurbanı da denilmektedir.

Adak, Akika, Şükür Kurbanı Hisse (Adet) Bedelleri:

TÜRKİYE 750 TL
AFRİKA-ASYA ÜLKELERİ 400 TL
BALKANLAR 750 TL
SURİYE 750 TL
FİLİSTİN (GAZZE) 1200 TL

Not: Fiyatlara tüm organizasyon bedelleri dahildir. İstenmesi ve belirtilmesi durumunda Adak, Akika ya da Şükür kurbanınızın kesim organizasyonuna dair fotoğraflar tarafınıza e-mail ile iletilebilir. Seçtiğiniz bölgede Adak, Akika ya da Şükür kurbanınız 5-15 iş günü arası bir sürede kesilir ve oradaki ihtiyaç sahiplerine sizin adınıza dağıtılır.

Bağışınızı (Vekaletinizi) aşağıda belirtilen şekillerde iletebilirsiniz:

1.Seçenek:  Online Bağış (Kredi kartı)

Buraya tıklayarak karşınıza çıkan ekranda kişisel bilgilerinizi doldurup Bağış Bilgileri alanında KURBAN seçeneğini seçtiğinizde KURBAN DETAYI alanında ülke seçtikten sonra alt seçeneklerde Adak, Akika, Şükür seçmeniz ve ardından alt kısımda kredi kartınız ile ödemeyi yapmanız halinde vekaletinizi vermiş olacaksınız ve talebiniz anlık olarak tarafımıza düşecektir. Talebinizin ve ödemenizin tamamlandığına dair bilgi mesajı tarafımızdan gönderilecektir. Ardından Adak,Akika ya da Şükür kurbanınız kesildiği zaman da ayrıca tarafınıza kesim yapıldığına dair bilgi mesajı ve belirtmeniz halinde kesim yapıldığına dair fotoğraflar ulaştırılacaktır.

2.Seçenek: Havale/EFT yolu ile vekalet verme,

Havale / EFT ile vekaletinizi ulaştırmak için aşağıdaki hesap numaralarını kullanabilirsiniz. Havale/EFT tutarını yukarıda belirtilen fiyatlara göre (kesim yapılmasını istediğiniz bölge fiyatını) yatırırken açıklamasına "ADAK", "AKİKA" ya da "ŞÜKÜR KURBANI" yazmayı unutmayınız. Ayrıca kesim sonrası kesimin yapıldığına dair fotoğraf istemeniz halinde açıklama kısmına e-mail adresinizi de yazmayı lütfen unutmayınız.

Hesap Numaralarımız İçin Tıklayınız

Gazze'li çocukların eğitimine desteğimiz başarı getirdi
Kamerun'lu Kardeşlerimizden Derneğimize Ziyaret
Osmaniye temsilciliğimizden Halep'li kardeşimize bisiklet sürprizi