Afrika'da Süt Keçisi Projesi Kapsamında Yoksullukla Mücadele Ediyoruz

Afrika varlık içinde yokluk çeken, adı gibi bahtı kara kıta… Siyasi ve ekonomik nedenlerle sürekli varlık içinde yokluk çeken, muhtaç durumdaki Afrikalı kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey var. Desteklerinizle bu kardeşlerimizin yüzlerini güldürebiliriz, onların geleceğine umut olabiliriz.

Süt Keçisi kampanyasıyla, bir aileye 3 süt keçisi hediye ederek, onlara yaşamlarını sürdürmek için kalıcı gelir kaynağı sağlamak ve onlara, kendi geçimlerini sağlamaları noktasında katkıda bulunmak amacındayız. Sütünden elde edilen gelirlerin yanı sıra, hediye edilen keçiler dişi ve erkeklerden oluştuğundan orta vadede doğurganlıkları sebebiyle keçiler sürü haline gelmekte ve ailenin hayvancılık ya da süt ile geçimine vesile olmaktadır. Bu sebeple süt keçisi kampanyası ''balık tutmayı öğretmek'' ve kalıcı geçim kaynağı sağlamak adına bizim için oldukça önemli bir kampanyadır.

Derneğimize yapacağınız süt keçisi bağışları sayesinde Afrikalı aileler, geleceğe güvenle bakacaklar. Kendilerine olan inançları ve güvenleri artacak.

Bir ailenin geçimini katkı sağlamak ve orta vadede hayvancılık yapabilmesi için gerekli olduğunu fizibilitelerle planladığımız 3 adet süt keçisi bedeli 900'TL’dir. Yani her bir keçinin maliyeti 300 TL’dir. Dilerseniz bir tane dilerseniz üç tane ya da dilediğiniz kadar adet süt keçisi bağışı yapabilirsiniz. Süt keçisi hediye edilecek aileler özellikle yetimler,dullar ve fakirliği  bariz bir şekilde ortada olan,tespitleri özenle ve yerinde yapılan aileler şeklindedir.Hediye edilen keçiler bizzat derneğimiz yetkililerince teslim edildikten sonra kayıt altına alınarak, Afrikalı partner kuruluş ve yetkililerce aileler takip edilmektedir. Süt keçileri şuan için , Nijer ve Burkina Faso ülkelerinde dağıtılmaktadır.Dağıtım yapılan yerlerde süt keçilerinin beslenmesi için yeterli otlak alan bulunmaktadır.Ayrıca hediye edilmiş keçilerin satılması gibi suistimallere karşı bölgedeki gönüllülerimiz takip çalışması yürütmektedir. Ayrıca süt keçileri yavrulayacağından önümüzdeki süreçte kendilerine hediye süt keçisi verilmiş ailelerin oluşacak keçi sürülerinden 3'er adet vermeleri sağlanarak yeni ihtiyaç sahibi ailelerin bu keçilerden istifade etmesine yönelik alt yapı çalışmaları da sürdürülmektedir.

3000'ü aşkın süt keçisi bağışını Mayıs 2015 ,Aralık 2015, Mart 2016 ve Eylül2016 dönemlerinde bağışçılarmız adına Arfikalı kardeşlerimize ulaştırdık.Kampanya kapsamında süt keçileri ailelere teslim edilirken bağışçı isimlerinin bulunduğu isim tabelaları ile fotoğraflar çekilmekte ve web sitemizde yayınlanmaktadır. Ayrıca online bağış ya da havale/eft ile süt keçisi bağışınız tarafımıza ulaştığında ve sonrasında süt keçilerinin hangi ülke/bölge ve aileye teslim edildiğine dair tarafınıza SMS ile bilgi verilmektedir. Süt keçisi dağıtım görsellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki yöntemlerle süt keçisi bağışında bulunabilirsiniz;

1.Süt Keçisi bağışlarınızı https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/bagis=23-Sut_kecisi#Projeler online bağış ekranından bilgileriniz doldurarak kredi kartınızla ya da banka kartınızla yüksek güvenlikli ödeme sistemimiz ile yapabileceğiniz gibi;

2.Havale/EFT yoluyla bağış;

KUVEYTTÜRK       : TR12 0020 5000 0061 8751 7000 03

VAKIFBANK            : TR12 0001 5001 5800 7301 2169 83

ZİRAAT BANKASI  : TR60 0001 0009 6075 8926 5250 01

nolu hesaplarımıza Havale/EFT ile de ulaştırabilirsiniz.Havale/EFT ile bağışlarda açıklama kısmına telefon numaranızı ve SÜT KEÇİSİ yazmayı lütfen unutmayınız. Gerek online bağış gerek Havale/Eft ile yapacağınız ödemelerde bağışınızın ulaştığına dair SMS bilgisi tarafınıza gönderilmektedir.Ayrıca süt keçisi dağıtımı sonrası dağıtıma dair fotoğraflar hakkında da tarafınıza SMS bilgisi gönderilmektedir.

Süt keçisi dağıtımları gelen bağışlar biriktikçe 3-5 aylık dönemlerde gerçekleştirilmektedir.

İYİLİKDER yardım toplama ve dağıtma iznine sahip,Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi bir insani yardım kuruluşudur.Ayrıntılı Bilgi ve kampanya hakkında diğer sorularınız İçin bagis@iyilikder.org.tr adresine email gönderebilir ya da 0212 534 68 25 nolu numaramızı arayabilirsiniz.

Etiket : Yoksulluk Afrika süt keçisi iyilikder
İyilikder’den Çobanbey’e eğitim desteği
Halepçe'de 700 aileye deprem sonrası yardım dağıtımı gerçekleştirildi
Kuzey Irak deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor