İyilikder Gönüllüleri İftarda Buluştu
İyilikder Gaziantep Şubesi gönüllüleri Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi avlusunda düzenlenen iftar programında buluştu.

İyilikder Gaziantep Şubesi tamamlanan Ramazan Yardımlarının ardından yardım organizasyonunda görev alan gönüllülerin aileleri ile iftarda buluştu. 10 Temmuz Cuma günü Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi avlusunda yapılan iftara İyilikder Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, Akadder Başkanı Rabia Aldemir, Almanya’da faaliyet gösteren Uzat Elini Derneği Başkanı Cengiz Eyibil, Bülbülzade Vakfı Öğretmen Komisyonu Başkanı Hıdır Akaslan, Bülbülzade Vakfı Evde Karakter Eğitimi Komisyonu Başkanı Mesut Aydağ ve 300 civarında gönüllü katıldı.

Bülbülzade Vakfı Kadınlar Komisyonu üyesi Zemzem Çetin tarafından sunulan iftar programı Mustafa Şakı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinin ardından İyilikder’in tanıtım filmi izlendi. Ardından kürsüye gelen İyilikder Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, Ramazan boyunca yardımlar yaptıklarını belirterek; “15 bin gıda paketi dağıtımı yaptık Ramazan ayının hemen başında. Bu yardımlarla insanlar iftarlarını açsınlar ve bize dua etsinler diye. Yardım ettiğimiz yerler arasında; Mardin, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Kilis, Nizip, Kırıkhan, Reyhanlı, Payas ve Akçakale’de yardım paketlerimizi gariban insanlara ulaştırdık ve hayır dualarını aldık. Dün Nurdağı’ndan dağıtım yaptık, 350 ailemizi sevindirdik. Bugün Oğuzeli’nde 350 ailemizi sevindirdik. Gaziantep’te 2800 paket gıdayı dağıtmayı planlıyoruz. Pazar günü de İslahiye’de dağıtımlarımızı devam ettireceğiz. Sadece yardım dağıtmak bu insanların ayağa kalkmasında, İslami bir aile yapısına kavuşması için yeterli değil. Bu insanların eğitimlerini de vakfımızın komisyonlarının yardımları ile yürütmeye çalışıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Uzat Elini Derneği Başkanı Cengiz Eyibil’de Almanya’da 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek; “Bülbülzade Vakfı’nı sosyal medyadan takip ediyoruz. Ama bugün idrak ettim ki özellikle bugünkü 500 yetime bayramlık elbise dağıtımlarını görünce bu dağıtımlarda canını dişine takan gönüllü hanımefendileri saygı ile selamlıyorum. Bugüne kadar çok organizasyon yaptım. Ancak bugünkü kadar güzel organizasyon görmedim. Almanya’dan gurbetçi kardeşlerinizin selamlarını sizlere iletiyorum.” dedi.

Çad Kurban ekibimiz Tika ÇAD koordinatörlüğüne ziyarette bulundu.
Bu Bayramda Üsküpteyiz
Kahramanmaraş Temsilciliğimizden Kurban bayramı öncesi Kardeş Ailelere Yardım