Temsilciliklerimiz
İyilikder’den Suriye’ye 7 Araçlık Yardım
İyilikder Gaziantep Şubesi Suriye’ye 7 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

İyilikder Gaziantep Şubesi Bülbülzade Vakfı Eğitim ve Hizmet Merkezi’nde düzenlenen törenle Suriye’ye 7 TIR insani yardım malzemesi gönderdi. 13 Temmuz Pazartesi düzenlenen törene Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Hayırsever İşadamı Mustafa Eruslu, Şahinbey Belediye Başkanı Yardımcısı Cuma Güzel, Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, Bülbülzade Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve yardımseverler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Anadolu Platformu Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer mazlum Suriye halkının zalim diktatör tarafından zulme maruz bırakıldığını belirterek; “İyilikder olarak bizlerin bu zulme, bu drama sessiz kalmamız mümkün değildir. Suriye’deki kardeşlerimizi unutmayan halkımıza teşekkür ediyorum. Bu emanetleri Suriye içerisindeki mazlumlara dağıtmanın gayretindeyiz. Bizler İyilikder olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında durmaya devam edeceğiz. TIR’ların içerisinde ağırlıkla temel gıda maddeleri var, çocuk bezi var, çocuklara yönelik mamalar var ve giyecek var.” dedi.

Gaziantep’te 100 Bin İnsana Yardım Dağıtıyoruz

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir Kadir Gecesinin olduğu bu anlamlı günde Anadolu insanın yardımlarını Suriye’ye uğurladıklarını vurgulayarak; “Suriye bundan 100 yıl önce bizim bir parçamızdı. Batılıların Sykes-Picot anlaşmalarıyla bizden koparıldı ama gönüllerimiz bir. Onun için Türkiye’de 2 milyonu aşkın Suriyeliye Anadolu insanı bağrını açtı. Özellikle açık sınır politikalarıyla da bu imkân sağlandı. Bizler her hafta yolladığımız gibi bugün 7 TIR yardımımızı Suriye’ye uğurlayacağız. Akşam inşallah ev ev dağıtılacak. Suriye’nin içerisinde yardım merkezlerimiz var, bunları Suriyelilerle kurduk. Suriye’de sivil toplum tecrübesi yoktu. Şu anda Gaziantep merkezde Minber Şam adında bir dernek oluşturduk. Burada 40’ı aşkın gönüllü Suriyeli çalışıyor. Sivil bir zihin kazandılar onlar bunu koordine ediyorlar. Bu yardımlarımızın içinde hijyen ürünleri var, sağlık ürünleri ve temel gıda ürünleri var. Bizler vakıf olarak Türkiye’deki mağdurlarımızın mağduriyetini ihlal ederek bu işi yapmıyoruz. Biz Bülbülzade Vakfı olarak Gaziantep’te 100 bin insana yardım dağıtıyoruz. Bunların hepsi Gaziantepli mağdurlarımız, yerli mağdurlarımız. Bir yerlinin bir lirasını bir Suriyeli ile paylaşmıyoruz. Suriye vesilesi ile Gaziantepli mağdurlara yardımlarımız artmıştır eksilmemiştir. Rabbim bu vesile ile Suriye’deki savaşın bitip adalet ve özgürlüğün hakim olduğu dönemi bizlere kolaylaştırsın.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Veren El Konumundadır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül’de İyilikder’in ve Bülbülzade Vakfı’nın Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine göndereceği yardımlara tanık olmanın bahtiyarlığını yaşadıklarını belirterek; “Bu tablo büyük bir devlet olmanın, büyük bir millet olmanın sonucudur. Hamdolsun ki Türkiye Cumhuriyeti veren el konumundadır. Bu bizim için büyük bir zenginliktir. Milletimiz ihtiyaç sahiplerine kol kanat gerecek durumdadır. Bu yardımlar paylaşıldıkça sıkıntılar azalır ve Rabbim de bereketini verir. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir anlayışı peygamberimizin bize öğrettiği bir ilkedir. Tüm hayırseverlere bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise “Büyük bir devlet ve büyük bir millet olmanın gereği olan bir yardım seferberliğini İyilikder’in ve Bülbülzade Vakfının yaptığını görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bin aydan daha hayırlı olan bir günde böylesine hayırlı işi yapan herkesten Allah Razı olsun. Diliyoruz ki oradaki kardeşlerimiz en kısa zamanda güzel günlere kavuşurlar. Ben burada bu yardım konvoyunu gönderirken dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında duran bir ülkem olduğu için gurur duyuyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızın, yardım derneklerimizin yaptığı bu yardımları takdirle karşılıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından konvoy insani yardım malzemelerini Suriye’ye ulaştırmak üzere Kilis Öncüpınar Sınır Kapsına doğru hareket etti.

Manisa’dan Endonezya’ya İyilik Sınırları Aştı
Yetimlerle piknikte buluştuk
Alanya Temsilciliğimiz Ramazan’da Yetimleri ve Kardeş Aileleri Unutmadı
İyilikder Yardımlaşma Derneği Resmi web sayfasıdır. iyilikder.org.tr © 2019 İNS Web Tasarım