İyilikder Yetim Aileleri Evlerinde Ziyaret Etti
İyilikder Gaziantep Şubesi olarak, düzenli yardım yaptığımız ailelerimize periyodik aralıklarla ziyaret düzenliyoruz.

11.11.2015

Yapılacak yardımlar için ürün temini, stokların tasnifi ve barkotlanması, ihtiyaç sahibi ailelerin tespiti ve kaydı, yetimlerin ve yetim annelerinin eğitimi gibi birçok görev, birimlerimizce paylaşılarak gerçekleştirilmektedir. Sürekli aynı birimde görev yapmanın zamanla yapılan işi sıradanlaştıracağını düşünerek, yetim kardeşlerimizle doğrudan gönül teması kurmak adına komisyon üyelerinin tamamının katıldığı ayda bir yetim ailelerine yönelik bu ziyaretleri yıllık faaliyet planımıza dâhil ettik.

Kasım ayı içerisinde bu doğrultuda yedi ailemize ziyaret düzenledik, onların dertlerini dinledik. İki çocuk sahibi annemiz, Emine Köse'yi sıvasız, kapısı olmayan, mutfak dolabı olmayan evinde bulduk.

Emine Hanım, 55 günlük prim borcu sebebiyle üç yıl önce kaybettiği eşinin sigortasından faydalanamıyor. Kendisi kısmi görme engeli ve ciddi sağlık sorunları sebebiyle çalışamıyor. Biri yatılı olmak üzere iki lise öğrencisi çocuğa sahip olan Emine Hanım, bizden bir talebiniz olsaydı ne isterdiniz?' sorumuza kızı için servis desteği talebinde bulunarak karşılık verdi. Aile ziyaretine bizimle birlikte katılan kıymetli bir esnafımız yıllık servis ücretini üstlendi. Ayrıca yetim ailemizin evinin sıvası ve eksik kapılarının tamamlanması için hayırsever esnaf kardeşlerimiz harekete geçtiler. Lise öğrencisi kızımızı 'gelecek için değer üretmede ben de varım'demesi için gençlik çalışmamıza dâhil ettik.

Bir diğer annemiz de ikisi lise, biri ortaokula giden üç kız evlada sahipti. Yedi yıldır vakfımızın yardım ve eğitim çalışmalarından istifade eden annemizin moral değerleri oldukça yüksekti. Özellikle yavrularının gençlik çalışmalarından istifade etmelerinden duyduğu memnuniyeti anlatırken gözlerindeki ışıltı görmeye değerdi. Onun en büyük sıkıntısı oturdukları kendilerine ait olan evin çevresinin tekin olmayışıydı. Annemizin sağlığı yerinde, çalışmak istiyor. Kendisi yaz döneminde kızlarıyla birlikte çalışabileceği bir iş için bağlantı kurarak ziyaretimizi tamamladık.

Her iki annemizin de imkânlarını zorlayarak yetim annelerine verilen sohbetlere şartlarını zorlayarak katılmaları takdire şayandı.

Diğer ekiplerimiz de heybelerinde yeni hikayeler biriktirerek ziyaretlerini tamamladılar.

Etiket : yetim iyilikder Gaziantep
Malatya'dan Adıyaman'a İyilik Eli
Kayseri'de Kış Yardımları İyilik Gönüllüleri Tarafından Onlarca Aileye Ulaştırıldı
Yemen Kampanyamıza Tüm Türkiye'den Destek