Suriye İyilik Okulları

01.02.2016

İYİLİK OKULLARINDA BİNLERCE SURİYELİ ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

İyilikder, Suriye savaşının patlak verdiği ilk andan itibaren, Suriyeli kardeşlerimize ve savaştan ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarını sürdürüyor.

Yapılan yardımların mahiyeti giyim, gıda, barınma, yakacak, sağlık harcamaları gibi geniş bir yelpaze de gerçekleştirilse de İyilikder olarak, asıl önem verdiğimiz konu Suriyeli sığınmacı kardeşlerimizin ve bu kardeşlerimizin okul çağındaki çocuklarının eğitimleridir.

Bu vesileyle İyilikder olarak İYİLİK OKULLARI adını verdiğimiz bir projeyle, Gaziantep’teki  Suriyeli öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sadece Türkiye sınırları içinde, kampların yoğun olarak bulunduğu Gaziantep’te değil, Suriye’nin içinde de İYİLİK OKULLARImız mevcuttur.

Gaziantep’te ve Nizip ilçesinde 18 İYİLİK OKULU bulunmaktadır. Bu okullar, ilkokuldan başlayarak 8. Sınıfa kadar okuyan öğrencilere hizmet vermektedir. Bu okullardaki toplam öğrenci sayısı 10 BİN’dir. Okullarda eğitim veren 350 öğretmenin tamamı Suriyelidir. Şuan okullarda Suriye Geçici Hükümetinin müfredatı okutulmaktadır.

Okulların acil ihtiyaç listesine değinmek gerekirse, kırtasiye malzemesi, okul elbisesi, temizlik malzemeleri, öğretmenlere ait okul ücretleridir.(öğretmenler elbette çok cüzi maaşlarla, sırf öğrencilerin eğitimi sekteye uğramasın diye hizmet vermekteler.)

İYİLİK OKULLARImızdan 11 adet okul da Suriye içindedir. Bu okulların 4 tanesi Halep’in Kuzeyi’nde,  4 okul Halep’in Batısında,  2 okul Halep’in içerisinde ve 1 okul da  Katme Kampı’ndadır. Halep çevresindeki okullarda okuyan öğrencı sayısı yaklaşık 5 BİN’ dir. Öğretmenlerin tamamı yine Suriyeli öğretmenlerden oluşmakta ve sayıları 200’ü bulmaktadır.

Şuan Suriye içinde Halep, İdlip ve Hama başta olmak üzere 100 okulun projesi ve ön çalışması yapılmıştır. Bu okulların açılabilmesi için tamir ve tadilatın yapılması, çocuklara kırtasiye, kitap yardımı, önlük gibi kıyafet yardımı ve öğretmenlerin maaşları konusunda destek beklenmektedir.

İyilikder, değerli bağışçılarımızın desteğiyle, İYİLİK OKULLARInda okuyan öğrencileri ve öğretmenlerini desteklemektedir. Siz de İYİLİK OKULLARI’na katkı sağlamak isterseniz  https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/#Projeler online bağış ekranından SURİYE İYİLİK OKULLARI sekmesini tıklayarak, bilgilerinizi eksiksiz doldurup kredi kartınızla yüksek güvenlikli ödeme sistemimiz ile bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ya da

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Hesap Numaraları:

KUVEYTTÜRK      : TR12 0020 5000 0061 8751 7000 03

VAKIFBANK          : TR12 0001 5001 5800 7301 2169 83

ZİRAAT BANKASI TR60 0001 0009 6075 8926 5250 01

Önemli Not:  Havale/Eft ile, ATM aracılığıyla ya da banka şubelerinden yapılacak bağışlarda, AÇIKLAMA kısmına cep telefon numaranızı ve SURİYE İYİLİK OKULLARI açıklaması yazmanız/yazdırmanız gerekmektedir.

(Örneğin;  5xxxxxxxxx – SURİYE İYİLİK OKULLARI gibi)

Nolu hesaplarımıza Havale/EFT ile de yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Havale/EFT açıklamasına telefon numaranızı ve açıklama kısmına SURİYE İYİLİK OKULLARI yazmayı lütfen unutmayınız. Ayrıntılı Bilgi ve diğer sorularınız İçin 0212 534 68 25 nolu numaramızı arayabilirsiniz.

İyilikder’den Çobanbey’e eğitim desteği
Halepçe'de 700 aileye deprem sonrası yardım dağıtımı gerçekleştirildi
Kuzey Irak deprem bölgesine yardımlarımız devam ediyor
İyilikder Yardımlaşma Derneği Resmi web sayfasıdır. iyilikder.org.tr © 2017 İNS Web Tasarım