Suriye için Gün 'İYİLİK' Günüdür

05.02.2016

İYİLİKDER’DEN ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Son günlerde Esed rejiminin Rusyanın da desteğiyle Halep ve Azez bölgelerinde muhaliflerin elinde olan yerlere doğru ilerlemeleri sonrası yüzbinlerce insan Türkiye sınırına yönelmiş durumda.İçlerinde çocuların ve yaşlıların da bulunduğu yoğun bir girişin beklendiği şu günlerde kış şartları sebebiyle tam bir insanlık dramı yaşanmakta.

Savaşın başladığı günden bu yana Suriye konusunda her alanda yardım faaliyetlerimiz sürmekte.Yakın geçmişte açlık ölümlerinin gerçekleştiği MADAYA'ya ve yoğun saldırı altında olan Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimize yardımlar ulaştırdık.Son günlerdeki gelişmeler sonrası beklenen göç dalgası çok büyük.Acil olarak konserve gıda,çocuk bezi,çocuk maması,battaniye , giyim malzemesi ve mobil mutfak ekipmanları ihtiyacı öne çıkmakta.

İyilikder olarak Suriye sınırımızda kurulan çaldırlarda misafir edilen insanlara sıcak yemek,kumanya,battaniye ve temel ihtiyaçları dağıtmayı sürdürüyoruz.

Suriye konusunda bugüne kadar,kardeşlik bilinciyle desteğini esirgemeyen,dünyaya örnek olan bir hassasiyet gösteren halkımızdan bu büyük göç dalgasına karşı yapılacak yardımlara az çok demeden katkı sağlamaya davet ediyoruz.

Bağışlarınızı aşağıda belirtilen şekillerde ulaştırabilirsiniz;

1.  Suriye Acil yardım faaliyetlerine katkı sağlamak isteyenler https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/ sayfasından SURİYE YARDIMLARI başlığı altında kredi kartı ya da banka kartı ile istedikleri tutarda bağış yapabilirler.

2.Aşağıda belirtilen IBAN numaralarımıza ya da Kuveyttürk,Vakıfbank ve Ziraat Bankası şubelerinde (İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hsaplarına)   havale/eft açıklamasına telefon numaranızı ve SURİYE ifadesi yazarak/yazdırarak istenilen tutarda bağış yapılabilmekte.

İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Hesap Numaraları:

KUVEYTTÜRK       : TR12 0020 5000 0061 8751 7000 03

VAKIFBANK            : TR12 0001 5001 5800 7301 2169 83

ZİRAAT BANKASI  : TR60 0001 0009 6075 8926 5250 01

Önemli Not:  Havale/Eft ile,ATM aracılığıyla ya da banka şubelerinden yapılacak bağışlarda,AÇIKLAMA kısmına cep telefon numaranızı ve SURİYE açıklaması yazmanız/yazdırmanız gerekmektedir. (Örneğin;  5xxxxxxxxx – SURİYE YARDIMI gibi)

3.Sms ile bağış:

Vodafone ve Avea(Türk Telekom) faturalı hatlardan SURİYE yazıp 4025'e sms göndererek 5 TL katkı sağlayabilirsiniz . (Teknik sorunlar nedeniyle geçici olarak Turkcell operatörlerinden yardım ulaşmamakta olup,kısa süre içerisinde sorun çözülecektir)

Her türlü sorularınız için bagis@iyilikder.org.tr adresinden ya da 0 212 534 68 25 nolu numaramızdan bilgi alabilirsiniz.

*** İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER) ,ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten,İçişleri Bakanlığı'ndan yardım toplama/dağıtma izinleri mevcut ve Maliye Bakanlığı tarafından denetime tabi bir kuruluştur.

50 Yetim Ailesine Gıda Yardımı Yapıldı
Okulda Karakter Eğitimi (OKE) Öğrencileri İle İyilik Tohumları Atıldı