Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir Londra İslam Merkezi’ni Ziyaret Etti
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Londra İslam Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki yetkililerle fikir alışverişinde bulundu.

10.02.2016

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan “Suriye’yi ve Bölgeyi Destekleme” konferansının ardından Londra’da bazı İslami kurum ve kuruluşları ziyaret etti.

Londra İslam Merkezi’ni (London Muslim Centre) ziyaret eden Aldemir, buradaki yetkililerde çeşitli temaslarda bulundu.

Londra İslam Cemaati’nin Merkeze İlgisi Yoğun

2004’te kurulan Merkez, eğitim, sağlık, medya gibi birçok alanda çalışmalar yürütmektedir. Her milletten ve her yaştan müslümanın çalışmalarını yürüttüğü merkez, günde ortalama 3 bin müslümanın, Cuma namazı için 5 bin, Ramazan’da ise yaklaşık 7 bin müslümanın kullandığı Londra İslam Merkezi’ne Londra’daki İslam cemaati yoğun ilgi göstermektedir.

Aldemir ve beraberindeki ekip, merkezin Genel Müdürü Usamah, kadın komisyonu ve proje yöneticisi Sufia Alam ve Juber Huseyin ile Londra İslam Merkezi’nin kuruluşundan bu yana yaptığı tüm faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Merkezde ayrıca, gayrimüslimler için de İslam’ı tanıtma çalışmaları yürütülüyor. Merkez’in dışında ise, yerel ve ulusal okullarda Müslüman ve gayrimüslim çocuklara yönelik dersler düzenleniyor.

Türkiye, Tüm Dünyaya İlham Oluyor

Ekiple birlikte, Meryem Kadınlar Merkezi, genel merkez ve cami içerisindeki kütüphane, toplantı salonları, spor merkezleri, derslikler ve yardım merkezini ziyaret edildi.

Caminin imamı Abdul Qayum, “Türkiye, yaptığı çalışmalarla tüm dünyaya ilham oluyor. Sizler de bizim çalışmalarımıza ilham oluyorsunuz” dedi.

Abdul Qayum’un sözlerine mukabil, Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, “Siz artık bu şehrin ruhu, vicdanı olmuşsunuz” sözlerini ekliyor.

Genel Müdür Usamah’ın, “Biz, diğer İslam ülkelerini, Türkiye’yi modelliyoruz. Bu sayede, bu kapasiteye ulaşabildik. Biz, asıl sizin çalışmalarınızı merak ediyoruz” şeklindeki sözleri üzerine, Anadolu Platformu’nun, yerel vakıfların ve derneklerin yaptıkları çalışmalar hakkında konuşuldu.

Anadolu Platformu’nun özellikle gençler ve üniversite çalışmaları ile aile merkezli çalışma anlayışı Londra ekibi tarafından dikkat çekici bulundu.

Amaç Savaşı Bitirmek Değil

Son olarak Londra ekibi,  Turgay Aldemir’den “Londra Konferansı” ile ilgili bir değerlendirme yapmasını istediler. Aldemir, Suriye konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizler, Suriye meselesi hakkında Türkiye’de en yoğun çalışan bir sivil toplum örgütüyüz. Londra Konferansı’ndaki amaç savaşı bitirmek değil. Onlar, Suriyelilerin Avrupa ve İngiltere’ye gelmelerini engellemenin yolunu arıyorlar. Müslüman nüfusun artmasından korkuyorlar. Suriyeliler oralarda kalsınlar, buralara gelmesinler diye uğraşıyorlar. Biz ise asıl meselenin savaşı bitirmek olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu savaş durmazsa, bir süre sonra Avrupa’yı da içine alan bir dünya savaşına dönüşecek.”

Görüşme, fikir alışverişlerinin devam etmesi temennisiyle sona erdi.

Arakan'lı kardeşlerimiz için yeniden yola çıktık
İstanbul'da Proje Sunumlarımız Devam Ediyor
Muş Temsilciliğimizden Öğrencilere Atkı-Bere Yardımı