Akdoğan, TRT Kürdi'de İyilikder'i Anlattı
Canan Oğurlu’nun sunduğu TRT Kurdi’deki Dawiya Heftē (Hafta Sonu) programına İyilikder adına katılan Sıddık Akdoğan, İyilikder’in Suriyeliler için yardımın yanında eğitim, kültür ve sportif faaliyetler konusunda da çalışmalar yaptığını anlattı.

19.02.2016

İyilikder Hayatın Tamamına Temas Ediyor

İyilikder adına programa katılan Sıddık Akdoğan İyilikder’in Suriye'ye yönelik çalışmalarını anlattı.

Oğurlu’nun  İyilikder’in “Üşüyen Çocuklar Rüya Göremez” insanı duygulandıran kampanyası çok dikkatimi çekti, bu kampanya ve İyilikder’in çalışmalarını anlatır mısınız? Sorusuyla başlayan söyleşide Sıddık Akdoğan özet olarak aşağıdaki görüşleri dile getirdi.

Anadolu platformunun 50’yi aşkın şehirde faaliyet gösteren vakıf ve derneklerinin; yardım organizasyonunu tek elden ve daha organizeli yürütmek için bir araya gelerek İyilikder’i, 2013 yılında kurduğunu belirten Akdoğan, başta Suriyelilere yönelik olmak üzere ihtiyaç duyulan her yere İyilikder olarak güçleri oranında yardım ulaştırdıklarını belirtti. Komşu olmaları nedeniyle Türkiye’ye 2.5 milyon Suriyeli muhacirin barındığını, Kilis ilindeki Suriyeli nüfusun yerel nüfustan fazla olduğunu, Türkiye insanlarının mili gelire oranla, dünyada yardım konusunda birinci olduğunu hatırlatan Akdoğan, bu verilerin Türkiye insanlarının ne kadar yardımsever ve elindekini ihtiyaç sahipleriyle nasıl paylaştığını gösterdiğini söyledi. İyilikder olarak, mümkün olduğunca gönüllü ve yardım edenlerini, fiili olarak sahada birlikte çalışmaya teşvik ettiklerini belirten Akdoğan, böylece görerek ve hissederek yapılan yardımın daha isabetli ve bereketli olacağını söyledi.

Anlık olarak eksikliğini gördükleri konularda kampanyalar düzenlediklerini belirten Akdoğan “Üşüyen Çocuklar Rüya göremez” kampanyasının da kışa girerken çocuklar için bu kapsamda düzenlendiğini vurguladı.

Video için Tıklayınız.

Dörtyol Temsilciliğimizden Çocuklarımıza Moral Etkinliği ve Kırtasiye Yardımı
Bir Çanta İyilik Yardımları Sahiplerine Ulaştırıldı.
Kahramanmaraş Temsilciliğimizden Eğitime Tam Destek