Adıyaman Temsilciliğimiz Eke Öğrencileriyle
Adıyaman Temsilciliğimiz Evde karakter eğitimi (EKE) programı çerçevesinde EKE öğrencilerine seminerler düzenliyor.

03.03.2016

İyilikder Adıyaman Temsilciliğimiz, kardeşlik, infak, yardımlaşma, dayanışma gibi konularda, EKE öğrenci gruplarına sinevizyon eşliğinde sunumlar düzenliyor.

Seminerin birinci haftasında sinevizyon eşliğinde sunum yapan temsilciliğimiz, gönüllülere ve öğrencilere ,olaylara ve gündeme vakıf olmaları için bilinç kazandırmak gayretiyle bu çalışmaları sürdürmektedir.

İkinci hafta, teorik olarak verilen bilgileri pratiğe dökerek, çocukların birebir kardeşlerini ziyaret ederek, onlarla tanışmaları, yaşadıkları koşulları, zorlukları, ihtiyaçlarını, yerinde görerek kardeşlerinin  beklentilerini birinci ağızdan dinlemeleri​​hedeflenmekte. Öğrenciler, bununla beraber muhtaç ailelerin sofralarına, dertlerine ortak olarak mazlum kardeşlerine küçücük elleri, büyük yürekleriyle kol kanat germeye çalışıyorlar.

Çocuklarımız yapmış oldukları faaliyet ile hem ''kardeşlik'' duygularını pekiştirip bir iyilik hareketinin öncüsü oluyorlar hem de ensarlıkları ile büyüklerine çok güzel birer örneklik teşkil ediyorlar.

Adıyaman İyilikder, sistematik olarak verilen eğitimlerde infakı ahlak haline getirebilmeyi kendine amaç edinmiştir. Bu vesileyle İyilikder Adıyaman Temsilcimiz, Mehmet Murat Yıldırım, “Her müslümanın davet ile mükellef olduğu gibi infakı da bu davet çalışmalarının dışında tutmamız mümkün değil. Bu kapsamda yapmış olduğumuz faaliyetler ile gençliğin ahlakını infak ile inşa etmek niyetindeyiz. Bu faaliyetimiz her hafta farklı bir  EKE grubuyla devam edecek.” Şeklinde bir açıklamada bulundu.

TAYSİR'den Derneğimize Ziyaret
Malatya'da 15 Temmuz Standı