İyilikder'den 670 Suriyeli Öğrenciye Yardım
İyilikder Gaziantep Şubesi, Kaşıbeyaz Ortaokulu'nda eğitim gören 670 Suriyeli öğrenciye Vali Ali Yerlikaya'nın katılımıyla kırtasiye, kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptı.

04.03.2016

İyilikder Gaziantep Şubesi, Şehitkamil ilçesindeki Kaşıbeyaz Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli 670 öğrenciye, Vali Ali Yerlikaya'nın katılımıyla çanta, kalem ve defterden oluşan kırtasiye seti, kıyafet ve ayakkabı dağıttı. 2 Mart Çarşamba günü yapılan yardım dağıtımına Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir,  İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve gönüllüler katıldı.

Suriyeli engelli bir çocuk tarafından çiçek buketiyle karşılanan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ziyaret ettiği sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti. Çocukların gösteriler sunduğu etkinlikte konuşan Vali Yerlikaya, Gaziantep'te eğitim çağında 55 bin Suriyeli çocuğun bulunduğunu, bu çocukların eğitimden yoksun kalmamaları için sivil toplumla birlikte çaba gösterdiklerini söyledi.

Suriyeli öğrencilere desteklerinin süreceğini aktaran Yerlikaya; "İstiyoruz ki Suriye'deki savaş bir an önce sona ersin. Sizler burada bizim misafirimizsiniz ve hiç birinizin kendi çocuklarımızdan farkı yok. Bu nedenle en iyi şekilde eğitim almanızı istiyoruz. İnşallah ülkenizdeki savaş biterse Suriye'deki yeni nesli sizler yetiştireceksiniz" dedi. Suriyeli çocuklardan savaş ortamını unutmalarını isteyen Yerlikaya, onlara Türkçe'yi de en iyi şekilde öğrenmeleri tavsiye etti.

Konuşmanın ardından Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, öğrencilerle tek tek ilgilenerek yardımları dağıttı. Öğretmenlere ise 9 kitaptan oluşan Evde Karakter Eğitimi seti ile Turgay Aldemir'in Bilgi ve Bilinç, Ramazan Kaya'nın Kimlik İnşası, Aliya İzzetbegoviç'in Doğu Batı Arasında İslam, İhsan Süreyya Sırma'nın İşte Önderimiz Hz. Muhammet ve Müslüman Filozoflar kitaplarının Arapça baskıları hediye edildi.

Video için Tıklayınız

Kırıkhan'da Ramazan Bereketi