YETİMLER HEPİMİZE EMANET...

Yetimler İçin Neler Yapabilirim?

Dünya’da her yıl afetler, savaşlar, hastalıklar ve doğal yollarla gerçekleşen ölümler nedeniyle ebeveynlerini kaybeden milyonlarca çocuk var. Ülkemizde de anne ve/veya babasını kaybetmiş, kendilerine sahip çıkan yakınları olan veya olmayan binlerce çocuğumuz var. Devlet, sosyal devlet ilkesi gereği yetim çocuklara çeşitli sosyal ve ekonomik haklar sağlasa da maalesef bu destekler çocuklarımız için yeterli seviyede bulunmamaktadır. Bu sebeple; sivil toplum kuruluşları olarak bizler, yetim çocuklarımızın hayata yeniden tutunması, yeni başlangıçlar yapabilmeleri için gerekli desteği, ilgiyi ve şefkati onlardan esirgememeliyiz ve bu doğrultuda çalışmalar yapmalıyız.

İyilikder, bize Allah’ın emaneti olan yetimlerin korunması ve iyilikle desteklenmesi için yıllardır yetim kampanyasını sürdürüyor. Tespitleri yapılan yetimler, bağışçlarımız sayesinde destekleniyor.

Yardım toplama ve dağıtım izni bulunan ayrıca rutin olarak resmi mercilerce denetlenen derneğimiz aracılığı ile yapacağınız yetim sponsorluğu için aylık yetim gideri 100 TL dir. Dilerseniz, 6 aylık ya da 1 yıllık bağışı peşin yapabileceğiniz gibi dilerseniz, yalnızca 1 aylık tutar ile de yetimlerimize destek olabilirsiniz. Birden fazla yetime de sponsor olabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Derneğimiz hesabına yatırılacak sponsorluk ücretleri, veri havuzunda bulunan ve mağdur olduğu tespit edilmiş yetimlerin banka hesap numaralarına aktarılmaktadır. Banka hesabı açamayan sığınmacı konumundaki yetimlere ise tutanak karşılığında bedeller aylık olarak düzenli ödenmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Bağış takip sistemimizde sponsor olduğunuz yetime aylık olarak aktarılan bedelleri de görebilirsiniz.

Aşağıda bulunan Online Yetim Sponsorluk Formu'nu doldurarak siz de yetim sponsorlarımızın arasına katılabilirsiniz. Formu doldurduğunuzda tarafınıza dönüş yapılacak ve sponsor olduğunuz yetim bilgileri ve aylık ödemeler bilgi olarak paylaşılacaktır.

Ayrıca ülkemizde bulunan yetimlerin yanı sıra Gazze’de, Balkanların çeşitli ülkelerinde ve Suriye başta olmak üzere bir çok ülkeden yetim veri havuzumuz da bulunmaktadır.

Yetimlere Genel Bağış Yapabilirsiniz

Yetimlerimize aylık sponsorluk dışında dilerseniz sitemizdeki hesap numaralarına genel bağış ekranımızdan, Havale/EFT yapıp, yetim yardımı açıklamasını ekleyerek, istediğiniz tutarda bağışı yatırabilirsiniz. Bu vesileyle, yetim bağış havuzumuzda toplanan bağışlar, maddi problemlerle boğuşan yetimlerimizin, bu sıkıntıyı en az seviyeye indirerek, geleceğe güvenle ve gülen gözlerle bakmasına vesile olacaktır...

Kampanya hakkında her türlü bilgiye https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/#Projeler adresinden ulaşarak bilgi alabilir ve online bağış yapabilirsiniz.

Ayrıca SMS bağış hattımızdan, tüm operatörlerden YETIM yazarak 4025'e SMS göndermeniz halinde yetim bağış havuzumuza 10 TL katkıda bulunabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi ve sorularınız için 0 212 534 68 25 nolu numaradan ulaşabilir ya da bagis@iyilikder.org.tr e-mail adresinden de bize ulaşabilirsiniz.

İyiliklerimizin sayısını artırmak, yetimlerimizin sayısını azaltmak dileği ile…

Şimdi bir yetime sponsor olmak ister misiniz!

Online Yetim Sponsorluk Formu için Tıklayınız...            Formu İndir...

Online Yetim Başvuru Formu için Tıklayınız...             Formu İndir...

İyilikder’den Çobanbey’e eğitim desteği
Halepçe'de 700 aileye deprem sonrası yardım dağıtımı gerçekleştirildi