İyiliklerimizin sayısını artırmak, yetimlerimizin sayısını azaltacaktır..

Dünyada evi-barkı olmayan, sokaklarda yaşayan çocukların sayısı 100 milyon civarında.

Savaşlar, doğalafetler, insan eli ürünü olan afetler, zulümler ve adaletsizlikler nedeniyle her yıl milyonlarca çocuk yetim kalıyor, kimsesiz kalıyor.

Suç şebekeleri, insan tacirleri, organ mafyaları gözyaşı tanımıyor.

Afrika’da 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 2,5 milyon,

Suriye’de 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 300 bin,

Irak’ta 1 yılda yetim kalan çocuk sayısı 5 milyon..

İnsanlık onuru bu gidişe dur demeyi gerektiriyor. Hayır sahiplerinin kolları Asya’nın, Afrika’nın ve dahi  tüm dünyanın  yetimlerini  kucaklamalı, kuşatmalıdır.

İYİLİKDER, yetimlerin hayata tutunmalarını sağlamak, eğitimlerini devam ettirmek, onlara sıcak yuva edindirmek adına yetim projeleri geliştirmektedir. Yurtiçinde ve yurt dışında yapılan kampanyalar ile muhtaç olan yetimlerimize maddi – manevi destek  verilmektedir. Yetim kampanyalarında, yetimlerin sokaktan kurtulmaları hedeflenmekte ve onlara en tabi ortamları olan sıcak yuvalar sağlanmaktadır.

Neler Yapılabilir;

Öncelikle yetimlerin barınma sorunları giderilmelidir. Böylece insanca yaşamanın kapıları açılmış olacaktır.

İnsandan insanlığa ulaşmak istiyorsak çocuklarımızın sadece karınlarını doyurup, ceplerine harçlık vermekten öte onların manevi-zihni gelişimlerine destek çıkmak, kavrayışlarını müsbet manada ilerletmek zorundayız. Bu yüzden İYİLİKDER, yetimleri giydirip gündelik ihtiyaçlarını karşılamakla beraber onların şuurlu birer bireye dönüşmelerini  de hedeflemektedir. Yetimlerin eğitim hayatlarının ikame edilebilmesi için okul masrafları, kırtasiye giderleri pansiyon giderleri vs. ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Koruyucu aile uygulaması

Koruyucu aile uygulamasında dileyen hayırseverlerimizin desteği ile yetimlerin tüm ihtiyaçları giderilip, gözetilmektedir. Böylece yetimlerin ihtiyaçları giderilirken onlara bu dünyada manevi ebeveynlerinin olduğu ve sahipsiz olmadıkları hissettirilmektedir.

Koruyucu aile uygulamasında, aylık yetim gideri için 150 TL yardım alınmaktadır. Dileyen hayırseverimiz  6 aylık ya da 1 yıllık yardımı peşin yapabilmekte veya birden fazla yetime sahip çıkmaktadır.

Web sayfamızdan  "koruyucu aile" başvuru formunu  doldurup bizlere ulaştırırsanız siz de koruyucu aileler arasına katılabilirsiniz.

Genel yetim yardımları

Koruyucu aile uygulaması dışında yapacağınız yardımlar ile yetimlere sahip çıkabilirsiniz. Sitemizdeki hesap numaralarına yetim bağışı diyerek yapacağınız bağışlar yetim hesabı havuzunda birikmekte ve yetimlerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmaktadır. Banka hesaplarımıza yapacağınız bağışlar dışında yine sitemizin Online Bağış butonunda yetim bölümünü seçerek kredi kartı ile bağış yapabilirsiniz.

Kayseri'de Kış Yardımlarımız Yürekleri Isıtmaya Devam Ediyor
İyilik Dünyaya Yayılmaya Devam Ediyor
Ankara'da iyilik çalışmaları devam ediyor