Afrika Meslek Edindirme Projeleri

25.11.2017

Gönüllülerimizce projelendirilen İyilik Yumağı projesi hayata geçti.

İyilikder & TİKA işbirliği ile yürütülen proje ile neslin devamı ve imarında en önemli role sahip kadınların özellikle Afrika gibi yoksulluğun derinden yaşandığı bölgelerde meslek edinerek ailelerine daha özgüvenli katkı sağlamaları hedefleniyor.Burkina Faso'da bulunan OSEH kuruluşu koordinesinde, İyilikder ve TİKA işbirliği ile yürütülecek projekapsamında ilk etapta 250 kadına dikiş ve örgü eğitimi verilerek,üretim ve gelir elde etmeleri sağlanacak.Projeye katılarak eğitimlerine başarılı olanlara ayrıca malzeme desteği de sağlanacak bu şekilde süreklilik oluşturulacak.Bizzat iyilikder Kocaeli gönüllülerimizden oluşan dört kişilik kadın gönüllü eliyle yürütülecek olan projeye Kocaeli'den çokça hayırsever katkı sağlıyor.
Projeyle gelecek nesillerin daha sağlıklı yetiştirilmesi ve Afrika'nın makûs talihini değiştirmenin yanı sıra bölgede ekonomik olarak kalkınmaya da yarar sağlanması hedefleniyor. TİKA tarafından lojistik destek sağlanan proje kapsamında kalıcı ve uzun vadeli olarak Afrika,Burkina Faso ülkesinde kadın istihdamının da temelleri atılmış oluyor. Projenin genişletilerek gerek ülkemizde daha çok desteğe dönüştürülmesi,gerekse Afrika'da daha farklı ülke ve bölgelerde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Proje yürütücüsü gönüllülerimiz derneğimize ziyarette bulunarak istişareler gerçekleştirip Burkina Faso ülkesine giderek eğitim çalışmalarına başladılar.6 hafta sürecek ilk etap eğitimle birlikte gönüllülerimizce Burkina Faso'da su kuyusu açılacak,süt keçisi dağıtımı yapılacak,kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak ve Kur'an hediyesi çalışması yapılacak.Ekibimiz ayrıca Burkina Faso'da bulunan ve hayırsever bağışçılarımızca sponsorlukları sürdürülen yetimleri de ziyaret edecekler.

Online bağış sayfasından https://iyilikder.org.tr/onlinebagis/#Projeler projeye destek verebilirsiniz.

Dörtyol Temsilciliğimizden Çocuklarımıza Moral Etkinliği ve Kırtasiye Yardımı
Bir Çanta İyilik Yardımları Sahiplerine Ulaştırıldı.
Kahramanmaraş Temsilciliğimizden Eğitime Tam Destek